Uw Elektrischvarenwinkel

Hollex Electric Propulsion 4.0 kW Elektrische binnenboordmotor

Een kant en klaar pakket voor elektrisch varen voor boten tot 6 meter. Elektrische binnenboordmotor Hollex Electric Propulsion 4.0 kW. De in Nederland geproduceerde Hollex EP-motoren van 4.0 kW, 7.5 kW en 10.0 kW drijven de schroefas direct aan, zonder overbrengingen. Met de elektromotoren kunnen dieselmotoren makkelijk worden vervangen, maar het systeem is ook voor nieuwbouw zeer geschikt. Maar ook Losse componenten van elektrische voortstuwingssystemen zijn bij ons verkrijgbaar. Samen met de kennis en ervaring welke onze leverancier in eigen huis heeft, maakt het mogelijk een complete elektrische aandrijflijn te leveren, van schroef tot display. Hierbij kunnen wij de installatie geheel op uw wensen afstemmen. Op basis van het gebruik adviseren wij u het juiste type accu en kijken wij naar de beschikbare ruimte voor de accu’s en de gewichtsverdeling. Op basis van het gewicht van de boot, de lengte van de waterlijn en het toerental kunnen wij advies geven over de schroefasinstallatie en eventuele aanpassingen. De elektrische motoren zijn uitermate geschikt als voortstuwingsmotor voor sloepen, kajuitboten en zeilboten of als een hybride oplossing naast een dieselmotor.
5950,01 €
Selecteer uw product
Kies een variant
7d.gif
Beschrijving

Hollex Electric Propulsion 4.0 kW Elektrische binnenboordmotor

De in Nederland geproduceerde Hollex EP-motoren van 4.0 kW, 7.5 kW en 10.0 kW drijven de schroefas direct aan, zonder overbrengingen. Met de elektromotoren kunnen dieselmotoren makkelijk worden vervangen, maar het systeem is ook voor nieuwbouw zeer geschikt. Maar ook Losse componenten van elektrische voortstuwingssystemen zijn bij ons verkrijgbaar. Samen met de kennis en ervaring welke onze leverancier in eigen huis heeft, maakt het mogelijk een complete elektrische aandrijflijn te leveren, van schroef tot display. Hierbij kunnen wij de installatie geheel op uw wensen afstemmen. Op basis van het gebruik adviseren wij u het juiste type accu en kijken wij naar de beschikbare ruimte voor de accu’s en de gewichtsverdeling. Op basis van het gewicht van de boot, de lengte van de waterlijn en het toerental kunnen wij advies geven over de schroefasinstallatie en eventuele aanpassingen. De elektrische motoren zijn uitermate geschikt als voortstuwingsmotor voor sloepen, kajuitboten en zeilboten of als een hybride oplossing naast een dieselmotor.

Hollex Electric Propulsion 4.0 kW 4 uur varen
Hollex Electric Propulsion 4.0 kW 8 uur varen
Acculader 48V/50A voor loodzuur of gel accu

Duurzaam: De Hollex EP motoren doen hun werk in stilte. Ze drijven de schroefas direct aan en zijn voorzien van een borstelloze elektromotor. Geniet van de stilte en de schone lucht.
Kwaliteit: De beproefde en degelijke techniek en de eenvoudige installatie zorgen ervoor dat u op uw Hollex EP systeem kunt ver-trouwen. Standaard met 2 jaar garantie. Dat geeft rust.
Energiezuinig: Een compleet Hollex EP systeem is niet duurder dan een dieselmotor. De moder-ne productie, de makkelijke inbouw en het beperkte onderhoud zorgen daar-voor.
Efficiënt: De Hollex EP motor is uiterst efficiënt en haalt het maximale uit uw accu’s. Met het juiste accupakket kunt u de hele dag va-ren. Zonder zorgen, want de monitor laat het u nauwkeurig zien.

Een kant en klaar pakket voor elektrisch varen inclusief accupakket voor vier uur varen. De complete Hollex EP systemen hebben een continu vermogen van 4.0 kW, 7.5 kW of 10.0 kW. Een compleet systeem voor vier uur elektrisch varen bestaat uit:

• Hollex AC elektromotor luchtgekoeld, motorkap, hoek- en motorsteunen
• Unieke motorcontroller 48 Volt inclusief koelelement en behuizing
• Relais 200 Ampère
• Bedieningshendel voor elektrische aandrijving
• Klemflens motorzijde
• Hoofdschakelaar
• Contactslot
• Zekeringhouder met ANL zekering
• Loodzuur accupakket inclusief 5 meter accukabel
• Standaard batterij monitor

Uiteraard zijn er meerdere opties en verschillende accupakketten tegen meerprijs leverbaar.

Motor: Elke boot is anders. Een slanke, lichte boot vaart zuiniger dan een brede of zware. Maar ook het vaargebied is van belang. Bij varen op beschut water en voor kortere afstanden past u een lichtere motor toe dan bij varen op ruim water.
Hier een voorbeeld:
Snelheid: Hoe dichter bij de rompsnelheid, hoe meer energie u verbruikt voor het maken van golven. Een economische kruissnelheid ligt dus iets lager.
Laadtijd: Welk accupakket u ook kiest en hoe lang u ook wilt varen, laden kunt u altijd in één nacht. Hoe groter de capaciteit van de accu’s, hoe groter het laadvermogen van de acculader.
Afstand: Op een normale kruissnelheid kunt u de hele dag varen. Maar een hele dag op de motor varen, is vaak niet nodig. Ga na wat u met de boot wilt doen, dan kunt u een passend accupakket kiezen. Kleinere of grotere accupakketten zijn ook mogelijk.
Let op: dit zijn slechts voorbeelden.

Hollex EP model: Hollex EP 4.0

Vergelijkbare dieselmotor: 10 PK
Geschikt voor boten: Tot 6 meter lengte of 3 ton

Bootlengte op waterlijn: 6 meter
Rompsnelheid (km/u): 11
Kruissnelheid (km/u): 8

Afstand: Op een normale kruissnelheid kunt u de hele dag varen. Maar een hele dag op de motor varen, is vaak niet nodig. Ga na wat u met de boot wilt doen, dan kunt u een passend accupakket kiezen. Kleinere of grotere accupakketten zijn ook mogelijk.
Hier een voorbeeld: Let op: dit zijn slechts voorbeelden.
Motor: Hollex EP 4.0
Boot: 6 meter
Accu’s: 4 x 160 Ah
Capaciteit 5 kW
Verbruik: 1 kW bij 8 km/u
Vaartijd / Afstand: 4 uur / 40 km

Extra opties om bij te bestellen: Voor meer informatie over de onderstaande producten kunt u contact met ons opnemen.
Walstroom set met aardlekschakelaar en 15 meter kabel
Walstroom deluxe set RVS met aardlekschakelaar en 15 meter kabel
Acculader 48V/50A voor loodzuur of gel accu
Acculader voor LiFe P04 Li-ion accu
Waterschep 3/8 “ met slangtule, slang zuigpers 1 meter en kogelafsluiter
Aanvullend 3 jaar garantie - totaal 5 jaar (vraag naar de voorwaarden)
Schroefassysteem met flexibele koppeling, as, lagers en schroef

Prijs 4 uur varen Gel Accupakket op aanvraag
Prijs 8 uur varen Gel Accupakket op aanvraag
Prijs 4 uur varen Li-ion Accupakket op aanvraag
Prijs 8 uur varen Li-ion Accupakket op aanvraag

Verzenden binnen Nederland: € 7,50
Verzenden naar België & Luxemburg: € 15,00

Corona / Drukte

I.v.m de drukte / Corona kunnen bestellingen vertraging oplopen. Bestel tijdig om teleurstelling te voorkomen en stel uw vragen via de mail i.p.v. de telefoon te pakken. Wegens drukte en het coronavirus kunnen bestellingen mogelijk enkele dagen vertraging oplopen in de bezorging.

Zoek    elektrischvaren artikel

Nieuwsbrief

 

 

 

Follow Uw Webwinkels

  • Uw Webwinkels Facebook
  • Uw Webwinkels Twitter
  • Uw Webwinkels Google+
  • Uw Webwinkels YouTube

Op alle producten en of diensten van Uw Elektrischvarenwinkel zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Herroepingsrecht.

Uw Watersportwinkel | Bûterblom 6 | 9271LJ De Westereen | E: info@uw-watersportwinkel.nl | KVK 5888 0569 BTW | NL 8532 21 418 B01

W3C Valid XHTML & CSS

Ontwerp en technische realisatie door J-Media